2019-11-01 11:33:30• hírek • Bede Emőke

Finisben a Goga sugárúti fővezeték cseréje

Aki az utóbbi napokban, hetekben járt a Burdea sarok, illetve a Hegyi út környékén, az nagyon jól tudja, hogy jelenleg az Apaserv az utóbbi idők egyik legfontosabb munkálatát indította el ezen az útszakaszon.

A Goga sugárút alatt futó fővezeték már enyhén szólva is elöregedett, az eltelt évtizedek vasfogai pedig bizony komoly nyomot hagytak a rendszeren. Ez már csak azért is sajnálatos tény, mivel egy igencsak fontos vezetékről van szó, hiszen ez gyűjti össze a 17-es és a Carpati 1-es és 2-es lakónegyedekből érkező háztartási, valamint esővizet, illetve ide csatlakoznak a Vulturului környékéről és a Déli Ipari Parkból érkező csövek, mi több, ez a fővezeték gyűjti össze a Pálfalváról, az Ombodról, az Oroszfalváról és a Hiripről érkező vizet is.


Mivel a munkálatok a város egyik legforgalmasabb útszakaszán zajlanak, ezért óhatatlanul is kellemetlenséget jelentett az autós társadalom számára. Annál is inkább, mivel a kivitelező cég nem tudta tartani a számára kijelölt határidőket. E késés okáról is beszélt egyebek mellett Leitner János, az Apaserv vezérigazgatója csütörtökön, a Helyi Tanács havi ülésén.


Leitner kifejtette, a közbeszerzési eljárást megnyerő céggel első körben abban egyeztek meg, hogy két váltásban fognak dolgozni, viszont később, annak érdekében, hogy ne korlátozzák a nap 24 órájában a Goga sugárúti autós forgalmat, végül arra a döntésre jutottak, hogy csak egy műszakban, éjszaka fognak dolgozni. Ilyen körülmények mellett óhatatlanul is késnek a munkálatok, azonban a vezérigazgató szerint a fővezeték cseréje lassan, de biztosan közeledik a finishez. A továbbiakban már csak a földfelszín alatt folynak majd a munkálatok, de azok is éjszaka. Az Apaserv jelenlegi becslései szerint a kivitelező kb. november közepére fejezi be teljes mértékben a rá bízott feladatot.


Maskulik Csaba városmenedzser ehhez kapcsolódóan elmondta, amint a vezetékcsere megtörténik, azonnal nekilátnak az úttest helyreállításának. Az erre a célra szánt összeget már elkülönítették az idei költségvetésben, az útjavítási munkát végző cég is startra készen vár, így a továbbiakban minden csak a kivitelezőn és az időjáráson múlik.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: